לזניה תרד

לזניה תרד

המצרכים:

  • קופסת עלי לזניה

מילוי תרד

  • 500 גרם תרד, שטוף וחתוך דק
  • עלי אורגנו טריים
  • 3 שיני שום חתוך דק
  • גירוד של 1/4 אגוז מוסקט
  • שמן זית

אופן ההכנת למילוי:

לוקחים סיר בינוני, מוסיפים 2 כפות שמן זית, שיני השום, עלי האורגנו (בלי הגבעול) ואגוז המוסקט ומערבבים כמה דקות.

מוסיפים את עלי התרד ומערבבים ביחד, מבשלים עד שהתרד מתרכך. בערך 5-7 דקות.

מוציאים את התרד לקערה ומערבבים עם בלנדר מוט למרקם חלק.

כאשר התרד מתקרר קצת, מוסיפים כ-150 גרם גבינת קוטג', אפשר גם ריקוטה במקום, מגרדים 100 גרם גבינת בולגרית מעודנת 5% לתוך התרד ו-1/3 כוס גבינת פרמזן מגורד. מערבבים היטב, מוסיפים מלח, פלפל שחור לפי הטעם ושמים בצד.

רוטב עגבניות

באותו סיר מכניסים שמן זית, כמה גבעולים של עלי בזיליקום, 3 שיני שום חתוכים דק, מטגנים דקה או שתיים ומוסיפים 400 גרם עגבניות חתוכות. אפשר מקופסה או טרי, לפי הטעם. מערבבים, מוסיפים עלי הבזיליקום חתוכים ביד, מלח, פלפל שחור וכפית סוכר, מערבבים ומבשלים על אש נמוך בערך רבי שעה. בודקים טעם מוציאים את גבעולי הבזיליקום.

לזניה תרד

הרכבה:

לוקחים תבנית פיירקס בינונית

מפזרים מעט מהרוטב העגבניות על תחתית התבנית, מניחים עלי לזניה מעל, מכסים עם חלק של התרד, מכסים עם רוטב העגבניות , שוב עלי לזניה וכו' עד שכל המילוי נגמר. מסיימים עם עלי לזניה, עם נשאר רוטב עגבניות אפשר לכסות, מפזרים קצת גבינת מוצרלה או פרמזן מעל. בכד קטן מערבבים  קרטון אחד של שמנת בישול 9-10% עם מעט מלח ופלפל שחור וחופן גבינת פרמזן מגורד. שופכים את הכל מעל הלזניה בצורה שווה.

אופים בערך 30 – 40 דקות בתנור בינוני. אפשר לכסות ורק לקראת הסוף להוריד את הכיסוי. בודקים שעלי הלזניה רכים.

מוצרים שתוכלו לקנות אצלנו:

בתאבון!